torsdag 29 april 2010

Igår funderade jag varför det heter paltkoma eller rättare sagt om det berodde på att man blir extra proppmätt av palt vilket inte äts i dethär huset eller ja iaf inte i denhär lägenheten & såhär är det allt enligt wikipedia:

"Paltkoma är ett norrländskt dialektalt uttryck som blev riksbekant genom tv-programmet Värsta språket. Ordet beskriver den dåsighet som drabbar den proppmätte efter en stadig måltid, eller som Norrländsk uppslagsbok definierar det: "det fullständigt utslocknade tillstånd av total kroppslig utmattning som inträder kort efter inmundigandet av ett stort antal (pite)paltar" [1]. Dåsigheten kommer av kroppen efter intagande av föda uppreglerar det parasympatiska nervsystemet för att fokusera på matsmältningen. Andra dialektala ord för paltkoma är paltschwimen och grötsvimmen. Fenomenet är på engelska känt som post-lunch-dip."

Skönt att få läsa om det så man vet varför på riktigt liksom :)

Nu är det morgon - hunnit med frukost, 2 serier bowling med Lucas & snart är det skjutsning till lekis som gäller & därefter en sväng på Coop för inhandling av bakerigrejjer inför morgondagen.

Kram så länge!

1 kommentar: